Solar montagesystemen

Montagesystemen

Montagesystemen zijn de constructies waarmee de zonnepanelen op het dak of een ander oppervlak worden bevestigd.

Voor vrijwel ieder dakoppervlak en ieder zonne-energiesysteem is wel een oplossing:

Schuine daken

Systemen voor schuine daken kunnen snel worden geïnstalleerd. De zonnepanelen worden gemonteerd op systemen die parallel lopen aan het schuine dakoppervlak.

Platte daken

Systemen voor platte daken vormen een frame voor het positioneren van de zonnemodules in elke gewenste hoek. Deze systemen zorgen bovendien voor goede ventilatie.

Vrijstaand

Met vrijstaande systemen kunnen zonnepanelen op elk vrij oppervlak worden geplaatst. De installatie is zeer snel, eenvoudig en goedkoop. Met een beperkte investering kan een hoge opbrengst worden bereikt.

De zon volgen

Intelligente zonnevolgsystemen bewegen met de baan van de zon mee, zodat de zonnepanelen altijd op de zon gericht zijn, voor maximale instraling. Volgsystemen zijn verkrijgbaar met één of twee assen. De verplaatsing van het systeem gebeurt met kalenderprogrammering (chronologisch) of op de werkelijke instraling van de zon (volgsensors).

Met name in de kustgebieden is het van belang dat deze systemen goed berekend zijn op sterke windstoten. Onze volgsystemen zijn flexibel en stabiel en zelfs bestand tegen storm en sneeuw.

Kwaliteitsverschillen

Bij de keuze van een montagesysteem tellen meer aspecten dan alleen het beschikbare oppervlak. Kwalitatief hoogwaardige materialen als roestvrij staal of aluminium staan garant voor weers-bestendigheid en duurzaamheid. Bovendien zijn goede systemen stabieler en technisch geavanceerder.

Uitbreidbare systemen, zoals modulaire typen, bieden extra flexibiliteit.