Solarpark Holland

Project omschrijving:

Pfixx Solar B.V. heeft in 2008 het idee “Solarpark Holland” uitgewerkt. Het idee is om in de vorm van nederland een groot Solarpark te bouwen welke vanuit de lucht goed te zien is, vergelijkbaar met Palm Island in Dubai, maar dan met zonnepanelen. Pfixx Solar B.V. is voornemens dit park binnen enkele jaren ergens in Oost-Nederland gerealiseerd te hebben.

In dit prestigeuze project is er, behalve voor de CO2-reductie, veel aandacht voor:

  • Onderwijs:  studenten worden betrokken bij de ontwikkeling, voorbereiding en bouw van het park (variërend van landschapsarchitecten en hoveniers in opleiding tot elektrotechnische studenten), na de realisatie kan het onderhoud en beheer van de horeca ook verzorgd worden door studenten. Er komt veel gelegenheid voor excursies, onderzoek en onderwijs.
  • Cultuur/ontspanning: binnen in het park (in het IJsselmeer) zijn er mogelijkheden voor een amfitheater en expositiegelegenheid, samen met een congrescentrum en restaurant en door het park komen talloze wandel-/fietsroutes waar middels miniatuurafbeeldingen duidelijk gemaakt kan worden waar u zich in Nederland bevindt.
  • Natuur en milieu: Solarpark Holland moet duidelijk maken aan de bezoekers dat duurzaam leven en ondernemen van het grootste belang is voor nu en de toekomst. Dit kan gestimuleerd worden door rondleidingen, onderwijs, presentaties, vergaderingen en concerten.

Bedrijven en overheidsinstellingen kunnen een deel van het park adopteren, waarmee ze voor hun bedrijf op deze verrassende manier kunnen bijdragen aan het beperken hun verbruik.