Solarcity ‘s-Heerenberg

Project omschrijving:

SolarCity op Duits/Nederlandse grens

De gemeente Montferland en Rodax Invest Duo B.V. hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van meest zuidelijke gebied van bedrijventerrein Immenhorst te ’s-Heerenberg. Dit gebied was tot een aantal jaar geleden in gebruik als douanecomplex, na het wegvallen van de Europese grenzen in 1993 was er vrijwel geen behoefte meer aan douanefaciliteiten. Alle gebouwen en parkeerterreinen zijn in de jaren daarna door de toenmalige gemeente Bergh aangekocht en vervolgens gesloopt dan wel verwijderd. Dit gebied zal de Poort naar Oost-Gelderland gaan worden, het gebied is nu door de aanleg van de nieuwe rondweg uitstekend ontsloten met de A3/A12. Verder ligt het terrein aan een belangrijke toegangsweg met ’s-Heerenberg en de doorgaande weg naar Doetinchem.

Het gebied is geschikt voor diverse functies. Het geldende bestemmingsplan laat al kantoren en horeca toe, er is ook ruimte voor o.a. volumineuze detailhandel en wellness/leisure.

De ontwikkelingen van Rodax Invest Duo B.V. voor dit gebied zijn inmiddels opgestart. In 2011/2012 wordt er na verwachting gestart met de bouw, welke waarschijnlijk gefaseerd plaats zal vinden. De gebouwen worden zeer duurzaam uitgevoerd. Het plan is om in alle gebouwen zonnepanelen te integreren, Solar City wordt de naam voor dit gebied.