Overeenkomst solarpark Emst getekend

De gemeente Epe heeft ingestemd met de realisatie van een solarpark op de voormalige vuilstortplaats in de Pollenseveenweg in Emst. Wethouder Joop van Nuijs: “Ik ben blij met deze stap naar een meer duurzame energieopwekking in onze gemeente.” Nu de gemeente heeft ingestemd, gaat het bedrijf Pfixx-solar een ontwerp bestemmingsplan opstellen.

De wederzijdse verplichtingen rond de realisatie van het solarpark zijn vastgelegd in een zogenaamde ontwikkelovereenkomst. Zo moet het bedrijf een natuuronderzoek laten uitvoeren en daarnaast de omgeving goed betrekken bij de plannen.

Namens Pfixx-solar tekende algemeen directeur Fons Van Pul de overeenkomst: “Wij hebben ervaring met dergelijke solarparken, onder andere in Duitsland, maar ook in de gemeente Montferland. We gaan er alles aan doen om het ook hier in Epe tot een succes te maken en draagvlak in de omgeving is daarbij van belang.”

In Emst komen op een terrein van 3,5 hectare ongeveer 6.800 stuks (250Wp) zonnepanelen met een totaalvermogen van 1,7 MW. Deze gaan samen een energie opwekken voor ongeveer 450 huishoudens in Emst. En de schapen zorgen ervoor dat het gras kort blijft.